Häckväxter

Idag är många moderna trädgårdar täckta med kakel. Till exempel ersätts växter och gräsblad med stenar och trädgårdarna är uppbyggda med väggar eller staket. Medan det vid första anblicken verkar billigare än en häck, ger det ofta din trädgård en monoton och grå bild. Att placera en häck är enligt vår mening ett mycket bättre alternativ.

Det ger din trädgård mer atmosfär

Den mest logiska anledningen att välja häckplantor är naturligtvis eftersom den ser mycket trevligare ut. Till exempel kan en trädgård med kakel vara mer modern och elegant, men kan också se väldigt tråkig ut. Genom att placera häckplantor ger detta din trädgård en annan atmosfär varje säsong.

Vad sägs om en häck med en iögonfallande blomma som har ett annat utseende på vintern än på sommaren. Det är något som växer och kan svara på väderförhållanden och olika årstider. Enligt vår mening förbättrar häckplantor atmosfären!

Flexibilitet

Efter lång tid börjar ett staket se ut precis så när du har installerat det, men så är inte fallet med en häck. Speciellt med lövträ och idegran, känd som långsamt växande häckväxter. Dessa växter fortsätter också att växa varje år.

Det är en annan typ av staket som andra material inte kan leverera. När en häck blir för bred eller lång kan du se till att beskära den ordentligt. Det är därför mycket mer flexibelt än en vägg eller ett staket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *